Blog

KDYŽ DĚTI NEPROŠKOLÍ DOMA, NA ŘADĚ JE ŠKOLA

Závislost na alkoholu je často diskutované společenské téma. Některé děti se o škodlivosti alkoholu baví se svými rodiči. Jiné to štěstí nemají a pak nezbývá, než aby jev tomto směru zastoupila škola. Pomoci s prevencí jí mohou zábavné přednášky s názvem „Pobavme se o alkoholu“.
2 minuty čtení

June 9, 2015

Závislosti na alkoholu u mladistvých lze předcházet včasnou informovaností. Dítě potřebuje vědět, co přesně je to alkohol a jaké jsou jeho účinky na lidský organismus. Pokud tyto informace získá včas, je vysoká pravděpodobnost, že bude v budoucnu při pití alkoholických nápojů obezřetnější. Pij s rozumem ve spolupráci s neziskovou organizací SANANIM proto navštěvuje sedmáky na školách po celé České republice s interaktivní prezentací „Pobavme se o alkoholu“.

Za rok 2015 bylo do projektu zapojeno přes 12 000 školáků po celé České republice. Za dobu, co projekt funguje, si přednášku poslechlo přes 50 000 českých dětí.V letošním roce se toto číslo o dalších 10 000 zvětší.

Celých 68 % dětí ochutná alkohol většinou doma se svými rodiči. Když už ale dítěti dají alkohol okusit, záhodno je také jej informovat o jeho účincích. Rodiče jsou pro své děti vzorem, proto by to měla být právě jejich ústa, ze kterých zazní první slova o prevenci. Rodiče ale často neví, jak na to. V tom případě přichází na řadu škola. Ta může poskytnout dětem základní informace, díky kterým mohou dopady alkoholu snadněji pochopit.

Zajímavost

Právě škola může dětem poskytnout základní informace, díky kterým mohou dopady alkoholu snadněji pochopit.

šipka
pijsrozumem.cz logo
Líbil se ti tento článek? Sdílej ho!